Forum

Εργασία ιστορία 3 σ...
 
Ειδοποιήσεις
Καθαρισμός όλων

Εργασία ιστορία 3 σελ.37

13 Δημοσιεύσεις
12 Χρήστες
0 Likes
93 Θεάσεις
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
(@katerinakarydikasioti)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Σ' αυτό το κείμενο- πηγή μιλάει για την Ιστορία ενός αγρότη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, του οποίου πεθαίνει ένα βόδι κι αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να πληρώσει τους φόρους και να σκέφτεται να σηκωθεί να φύγει και να παρατήσει τον τόπο του πριν το μάθουν οι δανειστές του και πέσουν πάνω του σαν άγρια θηρία. Φυσικά κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι δικαιολογημένη η απελπισία των γεωργών. Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να χάσουν τα πάντα.

Σάββας Κασιώτης

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 13
(@evigeorgiadou)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Στο κείμενο περιγράφεται η απελπισία και το αδιέξοδο του γεωργού.Ο μόνος τρόπος για να βγάλει χρήματα ήταν η καλλιέργια του χωραφιόυ που τώρα χωρίς το βόδι δεν θα ήταν δυνατή.

Η αντίδραση του γεωργού είναι απόλιτα δικαιολογημένη γιατί αυτό για εκείνον ο θάνατος του ζώου ήταν μια καυταστροφή.Χωρίς το χωεάφι δεν μπορούσε να πληρώσει τις υποχρέωσεις του.Οι γεωργοί ήταν απελπησμένη γιατί οι άρχοντες και οι έφοροι δεν έδειχναν επιήκεια  στους αγρότες για τις δυσκολίες που περνούσαν και απετούσαν μόνο λεφτά.Αλλά στην πραγματικότητα δεν ήξεραν τι περνούσαν οι γεωργοί.

Αγαπήτοι αναγνωστές ελπίζω να σας άρεσε η απάντηση μου της άσκησης 3 του τ.ε ιστορίας.

ΚΕΛΛΥ ΒΙΛΛΑΝΟΥΤΣΗ🇬🇷💘

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 12
(@ecoathena)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

 Η απελπισία των γεωργών είναι δικαιολογημένη. Επειδή τότε είχαν καταργηθεί όλες οι διατάξεις που προστάτευαν τους μικροκαλλιεργητές από τους δυνατούς , ένα βόδι ήταν πολύ σημαντικό για τους γεωργούς. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να οργώνουν το χωράφι τους με αποτέλεσμα να μην προμηθεύονται κάποια πολύ σημαντικά αγαθά. Έτσι για να γλιτώσουν από τους φόρους θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Βασιλική

 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 8
(@despoina-kound)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

   Το κείμενο μιλάει για έναν φτωχό γεωργό που πέθανε το βόδι του και μετά δεν μπορούσε να θρέψει την γυναίκα του και τα παιδιά του,αλλά δεν μπορούσε ούτε να ξεπληρώσει τα δάνεια και τους φόρους του.

    Η εικόνα δείχνει έναν Βυζαντινό φορολόγο να εισπράττει χρήματα από τους οφειλέτες.

    Επομένος η απελπισία της γεωργών είναι δικαιολογημένη διότι με τα νέα νομοθετικά μέτρα μπορεί να μην μπορούν να πληρώσουν τους φόρους και τα δάνεια τους.

Δέσποινα Κουνδουρακη

 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 12
(@stamatinaalex)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Στην εικόνα του βιβλίου μας βλέπουμε έναν φορολόγο να παίρνει τα χρήματα από τους πολίτες. Εγώ πιστεύω ότι η απελπισία των γεωργών είναι δικαιολογημένη διότι κατάργησαν το νόμο του αλληλέγγυου και έτσι οι γεωργοί είχανε πολλούς φόρους. Δουλεύανε πολύ αλλά οι φόροι και τα δάνεια ήταν ατελείωτη. Άμα ήμασταν και εμείς στη θέση τους και εμείς πιστεύω ότι θα φεύγαμε. Είναι πολύ δύσκολο να ζεις με τόσα οικονομικά προβλήματα.

από την Σταματίνα 🙃🙂

Απάντηση
Σελίδα 2 / 2
Μοιράσου: