Forum

Παραγωγή γραπτού λό...
 
Ειδοποιήσεις
Καθαρισμός όλων

Παραγωγή γραπτού λόγου - Συνταγή

22 Δημοσιεύσεις
21 Χρήστες
2 Likes
101 Θεάσεις
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 6
(@mariaparagiou)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Καρπάθικες λαχανόπιτες με αλεύρι ολικής 

Για το φύλλο 

  • 1/2 κιλό αλεύρι ολικής
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • 12 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι και 1/3 από το δεύτερο)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500-600 ml νερό ανάλογα με το αλεύρι που επιλέξατε

Για τη γέμιση 

  • 1/2 κιλό σέσκουλα 
  • 1/2 κιλό σπανάκι 
  • 3/4 κρεμμύδι ξερό 
  • 1/2 ματσάκι άνιθο 
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης (προαιρετικά) 
  • 100 γρ. ελαιόλαδο 
  • 1 γεμάτη χούφτα ρύζι Καρολίνα 
  • Αλάτι - πιπέρι 

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα υλικά στο ζυμωτήρι του μίξερ ή ζυμώνουμε στο χέρι. Ρίχνουμε το νερό στο τέλος λίγο - λίγο μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει. Την αφήνουμε να ανέβει έως ότου ετοιμάσουμε τη γέμιση.

2. Πλένουμε καλά και κόβουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να <<μαραθούν >> βγάζοντας τα υγρά τους.

3. Ταυτόχρονα κόβουμε το κρεμμύδι σε καρέ και τον άνιθο ψιλοκομμένο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. 

4. Στη συνέχεια σφίγγουμε το σπανάκι για αν βγάλει όλη την υγρασία του και το βάζουμε στεγνό πια στο μπολ με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε λάδι, το ρύζι και το πιπέρι. Η γέμισή μας είναι έτοιμη.

5. Παίρνουμε το ζυμάρι που έχει φουσκώσει, το ζυμώνουμε ξανά λίγο και το χωρίζουμε σε 20 κομμάτια. Ανοίγουμε στρογγυλά πιτάκια, βάζουμε 2 κ.σ. γέμιση και κλείνουμε αφαιρώντας από το εσωτερικό όλο τον αέρα. Κόβουμε με τον μύλο πίτσας την περιττή ζύμη. 

6. Τοποθετούμε τις πρώτες 10 στο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 25 λεπτά. Διατηρούνται αρκετές ημέρες στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!! 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 1
(@evi-pap)
New Member
Εγγραφή: πριν από 1 έτος

Υλικα 

1 πακέτο μπεικιν παουντερ (20γρ)

1κ.γ κανέλα

2,5 ποτήρια αλεύρι (300γρ)

4 αυγά

1,5 ποτήρια ζάχαρη (225γρ)

Η φακελάκι βανίλια

1 ποτήρι ηλιέλαιο 200ml)

1 ποτήρι γάλα ( 200ml) 

Ξύσμα πορτοκαλιού

2 ποτήρια καρότα τριμμένα (2-3καροτα) 

1 ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση 

  1. Το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και την κανέλα τα βάζουμε σε ένα μπολ. Μετά βάζουμε μέσα στο μίξερ μας τα 4 αυτά και τα χτυπάμε καλά .  Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη περιμετρικά, προσθέτουμε και το ηλιέλαιο μαζί με το γάλα. Τώρα θα βάλετε το μείγμα με το αλεύρι που είχαμε στο μπολ μας και τα χτυπάμε ίσα - ίσα μέχρι να ενωθούν και τα 2 μείγματα. Όταν ανακατευτούν καλά ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, ρίχνουμε και το καρότο μας και στην συνέχεια βάζουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια. Τέλος προσθέστε το μείγμα σας σε μια φόρμα με τρύπα, λαδωμένη και αλευρωμενη. Ψήνουμε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να βγεί καθαρό το μαχαίρι 🔪 που βουτάμε. Από πάνω μπορείτε να το στολίσετε με ότι θέλετε σοκολάτα 🍫 η κρέμα 

 

Απάντηση
Σελίδα 4 / 4
Μοιράσου: