Forum

Εργασία 3 σ.41 Ιστο...
 
Ειδοποιήσεις
Καθαρισμός όλων

Εργασία 3 σ.41 Ιστορία

11 Δημοσιεύσεις
11 Χρήστες
0 Likes
225 Θεάσεις
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
Admin Registered
Topic starter
(@chris_raki)
Μέλος
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Εδώ γράφουμε την απάντηση 

10 Replies
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
(@katerinakarydikasioti)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Το <<κίνημα των Ζηλωτών>> ήταν ένα είδος πολιτικού κόμματος που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των χαμηλών τάξεων απέναντι στους πλούσιους, στους υπερέχοντες και τους δυνατούς. Δυστυχώς όμως οι Ζηλωτές πήραν την εξουσία, απομακρύνοντας με τη βία τους ευγενείς από την πόλη, λεηλατώντας και δημεύοντας  τις περιουσίες τους κάτι που δεν ταίριαζε με τις φιλελεύθερες ιδέες τους κι έτσι έγιναν αντιπαθητικοί στον λαό και αυτό οδήγησε στην ένωση των δυνατών να μπορέσουν να ξαναπάρουν την εξουσία της πόλης στα χέρια τους.

 

                                                                  Σάββας Κασιώτης

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 12
(@sofia-halkia)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Το "κίνημα των Ζηλωτών" υπερασπιζόταν τους φτωχούς απέναντι στους πλούσιους. Όταν ήρθε στην εξουσία έδιωξε τους ευγενείς και έγιναν αντιπαθητικοί στο λαό. 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 12
(@ioannis_stylianos)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Το "κίνημα των Ζηλωτών" 'ηταν ένα πολιτικό κόμμα το οποίο υποστίριζε τα συμφέροντα των χαμηλών τάξεων δηλαδή τους φτωχούς.Είχαν αντιπάλους τους, τους υπερέχοντες ,τους πλούσιους και τους δυνατούς.Μετά οδήγησε η επανάσταση των Ζηλωτών όπου δημιουργήθηκαν πολλές συγκρούσεις με τους δυνατούς αλλά αυτοί βγήκαν νικητές.Οι Ζηλωτές με την βία έδιωξαν τους ευγενείς από την πόλη, λεηλάτησαν και πήραν τις περιουσίες τους και ανέλαβαν την εξουσία και την διοίκηση της χώρας.Βέβαια δεν κράτησε για πολύ αυτό και τελικά το 1349 μετά από 7 χρόνια διοίκησης της πόλης* οδηγήθηκαν στην αποτυχία.

 

 

*Η Θεσσαλονίκη παρά την παρακμή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας {13ος-14ος αιώνας } διατήρησε και αύξησε την πνευματική και εμπορική της δραστηριότητα  και της είχε δοθεί το προνόμιο να είναι αυτοδιοικούμενη.

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 12
(@stamatinaalex)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

 Τον 13ο έως τον 14ο αιώνα αναπτύχθηκε το κίνημα των ζηλωτών. Οι Ζηλωτές ήταν ένα είδος πολιτικού κόμματος, το οποίο υπερασπίζεται τους φτωχούς τους μικροκαλλιεργητές τους ανθρώπους χαμηλών τάξεων, στέκεται "αντίσταση"στους πλούσιους ,στους υπερέχοντες και στους δυνατούς. Η αντιπαράθεση ανάμεσα τους μάλιστα, στα μέσα του 14ου αιώνα, οδήγησε σε αιματηρές συγκρούσεις και επανάσταση, από την οποία νικητές βγήκαν οι Ζηλωτές.

Απάντηση
Σελίδα 1 / 3
Μοιράσου: