Forum

Παραγωγή γραπτού λό...
 
Ειδοποιήσεις
Καθαρισμός όλων

Παραγωγή γραπτού λόγου - Συνταγή

22 Δημοσιεύσεις
21 Χρήστες
2 Likes
100 Θεάσεις
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
Admin Registered
Topic starter
(@chris_raki)
Μέλος
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Εδώ γράφουμε την εργασία αναφορικά με τη συνταγή.

21 Replies
4 Replies
User Avatar
(@evigeorgiadou)
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Active Member
Δημοσιεύσεις: 13

Καρπάθικα Πουγκιά

Υλικά για την ζύμη:

Αλεύρι 400 γραμ.

Λάδι 120 ml.

Ζάχαρη 40 γραμ.

Νερό 150 ml

     Για την γέμιση:

Ανθότυρο 400 γρ.

Ζάχαρη 100 γρ.

Κανέλα 1/2 του κουταλιού 

Μοσχοκάρυδο 1/3  Του κουταλιού 

2 αυγά

Και 300 γρ.  μέλι για το σερβίρισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης  για να φτιάξουμε ένα μαλακό ζυμαράκι.Έπειτα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί  και φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα Μπολ. Αφού έχει ξεκούραστος  η ζύμη ανοίγουμε λεπτό στενόμακρο φύλλο και βάζουμε την γέμιση πάνω στο φυλλο κουταλια-κουταλια με απόσταση 5 εκατοστών η μια από την άλλη . Στη συνέχεια σκεπάζουμε το πρώτο φύλλο με την γέμιση σαν σεντονάκι πιέζοντας να φύγει ο αέρας και δημιουργούμε τετραγωνα σαν ραβιόλια με την βοήθεια ενός μυλου. Τέλος,σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε τα  πουγκια μας σε καυτο λάδι και τα περιχύνουμε με μέλι στο σερβίρισμα. 

Απάντηση
User Avatar
(@stamatinaalex)
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Active Member
Δημοσιεύσεις: 12

ΥΛΙΚΑ

50 αμπελόφυλλα

250 γραμμάρια κιμά

2 φλιτζάνια ρύζι

2 λεμόνια

2 πατάτες

1 κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε μία κατσαρόλα κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στο πάτο της κατσαρόλας, σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να τσιγαριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν ελαφρά, ρίχνουμε το πλυμένο ρύζι αλάτι πιπέρι και τα μυρωδικά, σβήνουμε τη φωτιά ανακατεύουμε για 1 λεπτό το μείγμα και ανοίγουμε τα αμπελόφυλλα τα γεμίζουμε ένα ένα ,τα διπλώνουμε όμορφα και τα στη βιάζουμε γύρω γύρω στο πάτο της κατσαρόλας. Όταν κάνουμε μία στρώση αμπελόφυλλα συνεχίζουμε πάνω από αυτά και κάνουμε δεύτερη στρώση μέχρι να τελειώσουν όλα, από πάνω βάζουμε ένα πιάτο ρηχό μεγάλο ώστε να καλύπτει τις στρώσεις τον αμπελόφυλλων. Γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το πιάτο και τα βάζουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Όταν ψηθούν τα σερβίρουμε με λεμόνι,γιαούρτι ή τζατζίκι ή οτιδήποτε άλλο αρέσει στον καθένα.

Καλή σας όρεξη !

 

Σταματίνα Αλεξιάδη 

Απάντηση
User Avatar
(@psofilla-123)
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Active Member
Δημοσιεύσεις: 10

Δημοσιεύτηκε από: @chris_raki

Εδώ γράφουμε την εργασία αναφορικά με τη συνταγή 

Καρπάθικος μπακλαβάς

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

1ποτηρι λάδι

1 1/2 ποτήρι νερό 

λίγο αλάτι

Ξύσμα λεμονιού 

Λίγη μαστίχα Χίου

Εκτέλεση

Ζύμη : σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας

Ανοίγουμε φύλλο με πλαστη η μηχανή αν έχουμε κόβουμε λωρίδες και τυλίγουμε να δώσουμε σχήμα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

Σιρόπι: σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό ζάχαρη λεμόνι και την μαστίχα να βράσουν έως ότου γίνει σιρόπι

Μόλις ψηθεί ο μπακλαβάς σιροπιαζουμε 

 

Απάντηση
User Avatar
(@fatma-ellawendy)
Εγγραφή: πριν από 1 έτος

Active Member
Δημοσιεύσεις: 6

                                                        Ζιμπίλια της καρπαθου

 

         Υλικα

  1. 2 κιλα αλευρι
  2. 3 κουταλια μαγια
  3. 1 κουταλακι κανελα
  4. 1 μοσχοκαρυδο τριμμενο
  5. 1 φλιτζανι λαδι
  6.  1 φλιτζανι ζαχαρη
  7.  1 κουπα γαλα 
  8.  1 κουπα βουτιρο
  9. 2 αυγα     

            Εκτελεση

  • Ζυμωνουμε σε μια λεκανη ολα τα υλικα. Αφου εχει ξεκουραστει για 15 λεπτα η ζυμη, ανοιγουμε σε φυλλο, κοβουμε στρογγιλα πιτακια, βαζουμε γεμιση και κλεινουμε σε μισοφεγαρο. Απο πανω βαζουμε σησαμι και ψηνουμε στο φουρνο.      φατμα ελλαουεντη 😊
Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 9
(@vasilisplitsis)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

καρπάθικα ψιλοκούλουρα

Υλικά:

  • 500 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ. γλ. γλυκάνισος
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 κ. γλ. μαγιά
  • 1,5 κ. γλ. μαύρο σουσάμι
  • 1,5 κ. γλ.  γαρύφαλλο
  • 1,5 κ. γλ. κανέλα
  • 1,5 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 400 γρ. άσπρο σουσάμι
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη αλάτι, γλυκάνισο, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε λίγο νερό και λάδι. Τα ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε νερό μέχρι να μαλακώσει το ζυμάρι. Το αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Όσο ξεκουράζεται, σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε άσπρο και μαύρο σουσάμι, μοσχοκάρυδο και γλυκάνισο. Τοποθετούμε περιμετρικά ενός δίσκου μια λωρίδα ζυμαριού και άλλες 2 στην μέση σαν σταυρό. Τοποθετούμε άλλες 8 λωρίδες κάθετα και άλλες 8 οριζόντια να γίνει σαν μηλόπιτα. Όταν το φτιάξουμε το βουτάμε μέσα στο μπολ με το σουσάμι και έπειτα στο ταψί. Το βάζουμε στον φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμο.

 

 

 

Ζηνοβία Πλίτση

 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
(@ioanna_paliou)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

              Κοπέλες Καρπάθου (σπανακόπιτες)

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

1 κιλό σέσκουλα ή μερολάχανα

2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι λάδι

1/2 φλυτζάνι ρύζι

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

Για τη ζύμη:

1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας μαγιά

1 φλυτζάνι λάδι

Λίγο αλάτι και χλιαρό νερό

 

Εκτέλεση 

Καθαρίζομε και πλένουμε τα χόρτα. Τα κόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μείγμα είναι έτοιμο.

Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά με το χλιαρό νερό. Χρησιμοποιούμε τόσο νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλο. Σε κάθε ένα φύλλο βάζουμε λίγο μίγμα και ενώνουμε τις άκρες.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

                                                     

                                                             Ιωάννα Παληού

 

 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 2
(@eutuxia)
New Member
Εγγραφή: πριν από 1 έτος
  • Μισό κιλό αλεύρι ολικής , 130 ml ελαιόλαδο, 12 γραμμάρια ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 500 με 600 γραμμάρια νερό. Μισό κιλό σέσκουλα, μισό κιλό σπανάκι, 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 κρεμμύδι ξερό, 1/2 ματσάκι άνηθο, μία μικρή πιπεριά Φλωρίνης, 100 γραμμάρια ελαιόλαδο, μία γεμάτη χούφτα ρύζι καρολίνα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα υλικά στο ζυμωτήρι του μίξερ ή ζυμώνουμε στο χέρι. Ρίχνουμε νερό στο τέλος λίγο λίγο μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει την αφήνουμε να ανέβει ως ότου ετοιμάσουμε τη γέμιση. Πλένουμε καλά και κόβουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να φύγουν τα υγρά του. Ταυτόχρονα κόβουμε το κρεμμύδι σε καφέ, κρεμμυδάκια και άνηθο ψιλοκομμένα ψιλοκομμένα τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στην συνέχεια σφίγγουμε το σπανάκι για να βγαλει όλη την υγρασία του. Και το βγάζουμε στεγνό πια στο μπολ με τα κρεμμύδια . Προσθέτουμε το λάδι, το ρύζι και το πιπέρι. Παίρνουμε το ζυμάρι που έχει φουσκώσει, το ζυμώνουμε ξανά λίγο και το χωρίζουμε σε 20 κομμάτια. Ανοίγουμε στρογγυλά πιτάκια, 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού γέμιση κλείνουμε αφαιρώντας από το εσωτερικό όλο τον αέρα. Κόβουμε με τον μύλο και την πίτσα περιττή ζύμη και φτιάχνουμε το κλείσιμο όπως φαίνεται στο βίντεο. Τοποθετούμε τις δέκα πρώτες στο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 25 λεπτά . Διατηρούνται αρκετές μέρες αν μπουν στο ψυγείο.
Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
(@mariamathioudaki)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

 

ΚΑΡΠΑΘΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΆΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλες πατάτες

4 αυγά

1 μεγάλη ντομάτα

1 μέτριο κρεμμύδι

1 μέτριο καρότο

1 σ.κ κάπαρη (σε σπορακια)

( προερετικά  2 σ.κ αγγουράκι τουρσί)

1 κ.γ αλάτι

1/4 πιπέρι 

100 γ.ρ ελαιόλαδο

50 ml νερό

( προερετικά 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά της πατάτες και της βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ποσότητα νερού που να τις καλύπτει καλά. Της βράζουμε για 30 λεπτά ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο.Τις αφαιρούμε από το ζεστό νερό. Με ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι της ξεφλουδίζουμε και της τοποθετούμε σε ένα μπολ. Της κόβουμε στα τέσσερα. Έπειτα κόβουμε σε  κομματάκια. Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά τα βάζουμε σε κρύο νερό για να μπορούμε να τα ξεφλουδίζουμε και τα τα κόψουμε στα τέσσερα.Το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε,το καρότο στην χοντρή μεριά της ξύστρας τριμμένο,το αγγουράκι το ψιλοκόβουμε και αυτό. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι,το νερό,το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά.Με τα δύο μεγάλα κουταλιά τα ανακατεύουμε απαλά.

Και τέλος έχουμε μια μία πεντανόστιμη πατατοσαλάτα.

Καλη απόλαυση!!!

 

 

 

Απάντηση
Σελίδα 1 / 4
Μοιράσου: