Forum

Εργασία 2 σελ. 201-...
 
Ειδοποιήσεις
Καθαρισμός όλων

Εργασία 2 σελ. 201- Ανθολόγιο

15 Δημοσιεύσεις
15 Χρήστες
0 Likes
117 Θεάσεις
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
Admin Registered
Topic starter
(@chris_raki)
Μέλος
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Εργασία 2 σελ. 201- Ανθολόγιο

14 Replies
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 13
(@evigeorgiadou)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Στο κείμενο αναφέρεται ότι το πλήρωμα του στόλου τρωγόταν μεταξύ του δηλαδή,ότι τσακωνόντουσαν  ενώ θα έπρεπε να αφοσιοθούν στον στόχο με τον οποίο ήθελαν να πετύχουν δηλαδη την ελευθερία της πατρίδας τους της Ελλάδας.

Τη διχόνια στοθς Έλληνες τη βλέουμε ήδη στα Ομηρικά έπη(διαμάχη Αχιλλέα και Αγαμέμνονα), αλλά και ανάμεσα στους αρχαίους θεούς των Ελλήνων που μάλωναν μεταξύ τους, για να επιβάλει ο καθένας τους την προτίμηση και την προστασία των δικών του (Μήλο της Έριδος)

Επίσης εξετίας του εθνικού διχασμού (Βανιζελικοί - Βασιλικοί)Χάσαμε την μικρά Ασία.

Και τέλος ο γνωστός καταστροφηκός Εμφύλιος πόλεμος που κράτησε μέχρι το 1949.

Αγαπητοί αναγνωστές,ελπίζω να σας άρεσε

Κέλλυ βιλλανούτση

 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 12
(@ioannis_stylianos)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Η διχόνοια που επικρατούσε στην  επανάσταση του 1821 επηρέαζε συνεχώς το όραμα των Ελλήνων, την ελευθερία.Οι Έλληνες τσακώνονταν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την εξουσία μετά την ολοκλήρωση της επανάστασης.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέφτει η ψυχολογία τους  και να μειώνεται η δύναμη  τους,που ήταν απαραίτητη για να ελευθερωθούν.Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό .Τον 2ο αιώνα π.χ. οι Σπαρτιάτες,οι Μακεδόνες και η υπόλοιπη Ελλάδα ήταν υπό την απειλή των Ρωμαίων.Μια λύση υπήρχε για να μείνουν ζωντανοί. Έπρεπε να ενωθούν και να μονιάσουν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι Έλληνες πολέμησαν αλλά το 146 π.χ. η Ελλάδα έπεσε στα χέρια των Ρωμαίων για πολλούς αιώνες.Αυτό έπρεπε να γίνει παράδειγμα και στους Έλληνες του '21 αλλά δεν έγινε.Παρ'όλα αυτά η Ελλάδα έμεινε δυνατή και κατάφερε να επαναστατήσει. 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 6
(@fatma-ellawendy)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 1 έτος

Την επανασταση του 1821 μας εκανε πολλα προβληματα επησης η ελληνες μαλοναν με ταξη τους για οταν τελοιοση η επανασταση κι αυτο μας εφερε την φτωχια . Επρεπε ομος να ηταν ενωμενει αλλα στο τελλς νικησαν

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
(@ioanna_paliou)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Στην επανάσταση του 1821 οι Έλληνες διαφωνούσαν μεταξύ τους για το ποιος θα κυβερνήσει όταν ολοκληρωθεί η επανάσταση. Η διχόνοια αυτή εμπόδισε την ελευθερία των Ελλήνων. Η δύναμη τους μειώθηκε  και η ψυχολογία τους σιγά-σιγά έπεφτε. Με τις συγκρούσεις δεν θα κατάφερναν να ελευθερωθούν. Αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να κερδίσουν τους Τούρκους.

Απάντηση
Σελίδα 1 / 3
Μοιράσου: