Forum

Εργασία 2 σελ. 201-...
 
Ειδοποιήσεις
Καθαρισμός όλων

Εργασία 2 σελ. 201- Ανθολόγιο

15 Δημοσιεύσεις
15 Χρήστες
0 Likes
118 Θεάσεις
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 9
(@maria-oikonomaki)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Ανθολογιο σελ 201 ασκ 2 

Το πιο γνωστό παράδειγμα ομόνιας του τόπου μας είναιη ένωσητων δυνάμεων των Αθηναίων και των Σπαρτιατών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον περσικό κίνδυνο. Παροδοσιακα η Αθήνα και η Σπάρτη ήταν 2 πολεις-κρατη με πολλές διαφορές και χωρίς καλή σχέση μεταξύ τους . Μπροστά στον κίνδυνο των Περσών κατάλαβαν ότι ήταν ελληνικές πόλειςκαι οι δύο και μόνο ενωμένες θα μπορούσαν να νικήσουν , όπως και έγινε . Σήμερα οι ελληνικές όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν τις διαφορές τους στηνάκρη μπορούν πιο εύκολα να αντιμετωπίσουν τις συνέπεις από μεγάλες φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες. Γενικά μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. 

Μιχάλης

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
(@mariamathioudaki)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη
  1. Αρκετές φορές υπήρχε διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων όπως στον Πελοποννησιακό πόλεμο και στην επανάσταση του '21. Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι όταν υπάρχει Ομόνοια οι Έλληνες είναι ανίκητοι! Όπως, όταν ενώθηκαν οι Αθηναίοι με τους Σπαρτιάτες για να νικήσουν τους Πέρσες.
Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 9
(@zoemavridou)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

    Αυτό  που απασχολούσε τον Μιαούλη περισσότερο στην επανάσταση, δεν ήταν οι Τούρκοι, αλλά οι καυγάδες και η διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Πολλές ήταν οι φορές που οι Έλληνες δεν ήταν μονιασμένοι, με μεγαλύτερο παράδειγμα τον Πελλοπονησιακά πόλεμο, τον πόλεμο,  ανάμεσα σε Αθήνα και Σπάρτη.

Όταν όμως οι Έλληνες είναι μονιασμένοι ξεχνούν τις διαφορές τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους, είναι ανίκητοι  και έχουν πάντα θετικά αποτελέσματα.  Σημαντικά παραδείγματα ομόνοιας των Ελλήνων είναι όταν ενωμένοι κατάφεραν να διώξουν τους Πέρσες και οταν το 1821 αφού έβαλαν στην άκρη  τις διαφωνίες τους, όλοι μαζί επαναστατησαν και κατάφεραν  να νικήσουν τους Τούρκους. 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 9
(@georgeplatis)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Η διχόνοια και η φαγωμάρα για το ποιος θα αναλάβει την εξουσία πολλές φορές από τα αρχαία χρόνια δεν βοηθούσε, μόνο προβλήματα προκαλούσε όπως η διχόνοια ανάμεσα στη Σπάρτη και την Αθήνα κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Ένας λαός αγαπημένος και μονιασμένος μπορεί να αντιμετωπίσει ευκολότερα τον εχθρό και να φέρει νίκες όπως οι κερδοφόρες μάχες των βυζαντινών εναντίων των Περσών και των Αράβων και όταν οι Έλληνες ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες όταν επιτέθηκαν σε πόλεις-κράτη της Ελλάδας.

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 12
(@sofia-halkia)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Οι Έλληνες τσακωνοντουσαν μεταξύ τους, όπως έκαναν και στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Το 1821 ενώθηκαν οι Έλληνες και ελευθερώθηκαν από τους Τούρκους.

Σοφία Χαλκιά 

Απάντηση
Σελίδα 3 / 3
Μοιράσου: