Forum

Εργασία 3 σελ.20 Ισ...
 
Ειδοποιήσεις
Καθαρισμός όλων

Εργασία 3 σελ.20 Ιστορία

18 Δημοσιεύσεις
18 Χρήστες
6 Likes
157 Θεάσεις
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
Admin Registered
Topic starter
(@chris_raki)
Μέλος
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Εδώ γράφουμε την εργασία.

17 Replies
4 Replies
User Avatar
(@psofilla-123)
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Active Member
Δημοσιεύσεις: 10

Δημοσιεύτηκε από: @chris_raki

Εδώ γράφουμε την εργασια 

Ο Θεοδόσιος χώρισε την αυτοκρατορία σε Ανατολική και Δυτική γιατί νόμιζε ότι έτσι θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα πιο εύκολα. Όμως η αυτοκρατορία επειδή ήταν χωρισμένη δεν ήταν και πολλή δυνατή και οι Γότθοι πήραν το δυτικό τμήμα. Ο Ιουστινιανός ένωσε την αυτοκρατορία και ήταν πιο δυνατή. Όμως το αποτέλεσμα ήταν να κουραστεί ο στρατός και να εξαντλήσει οικονομικά την αυτοκρατορία 

 

Απάντηση
User Avatar
(@sophia-spanomanoli-chioti)
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Active Member
Δημοσιεύσεις: 6

Ο Θεοδόσιος χώρισε την αυτοκρατορία το 395 μ.Χ. σε Ανατολική και Δυτική.

θεωρώ ότι αυτή η απόφαση του ήταν σωστή γιατί για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ήταν πιο εύκολο να την διοικήσει και δεύτερον αν γινόταν πόλεμος στο Ανατολικό ή στο Δυτικό θα είχε το άλλο κομμάτι.  

Ακόμα πιστεύω ότι ο Ιουστινιανός πήρε λάθος απόφαση γιατί έτσι προκάλεσε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στην αυτοκρατορία.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ

Απάντηση
User Avatar
(@mariamathioudaki)
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Active Member
Δημοσιεύσεις: 11

Δημοσιεύτηκε από: @chris_raki

Εδώ γράφουμε την εργασία.

Ο Θεοδόσιος το 395 μ.Χ. χώρισε την Αυτοκρατορία σε Ανατολική δίνοντας της στον γιο του Αρκάδιο και στην Δυτική δίνοντας την στον Ονώριο. Πίστευε πως με αυτή την πράξη θα λυνοντουσαν τα προβλήματα τους. Παρόλα αυτά η αυτοκρατορία εχασε την δύναμη της γιατί δεν ήταν ενωμένη! Ο Ιουστινιανός μετά από 150 χρόνια επανένωσε την αυτοκρατορία και έτσι ξανά έγινε ισχυρή. Βέβαια η αυτοκρατορία εξαντλήθηκε οικονομικά, οι στρατιώτες κουράστηκαν και αποδυναμώθηκαν οι φρουρές των συνόρων. Με αποτέλεσμα οι Πέρσες να παραβαίνουν συχνά τις συνθήκες ειρήνης. Πιστεύω πως ο Ιουστινιανός έπραξε πιο σωστά γιατί αν ήταν ενωμένοι θα είχαν περισσότερη δύναμη και εξουσία! 

 

Απάντηση
User Avatar
(@ecoathena)
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Active Member
Δημοσιεύσεις: 12

Ο Θεοδόσιος λίγο πριν τον θάνατό του αποφάσισε να χωρίσει την αυτοκρατορία στους δυο γιους του, τον Αρκάδιο που πήρε το ανατολικό κομμάτι και τον Ονώριο που πήρε το δυτικό. Ο Θεοδόσιος ήταν ευχαριστημένος με αυτήν την ιδέα επειδή πίστευε ότι η αυτοκρατορία θα κυβερνιόταν καλύτερα. Όμως το αποτέλεσμα ήταν το ανατολικό κράτος να κρατηθεί αλλά το δυτικό να καταστραφεί (476μχ). 150 χρόνια μετά ο Ιουστινιανός ήθελε να καταφέρει να φτάσει την αυτοκρατορία στα παλιά της σύνορα. Υπέγραψε ειρήνη με τους γειτονικούς λαούς στον Δούναβη και με τους Πέρσες στην ανατολή και έκανε πόλεμο με τους Γότθους και τους Βάνδαλους. Και πάλι τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά γιατί έφευγαν πολλά χρήματα επειδή οι Πέρσες ζητούσαν ακόμα περισσότερα και οι κάτοικοι ήταν πολύ δυσαρεστημένοι επειδή πλήρωναν. Ο Ιουστινιανός  τα παράτησε και ασχολήθηκε ξανά με το ανατολικό κράτος. Τελικά και οι δυο αυτοκράτορες έκαναν λάθος γιατί δεν υπολόγισαν τα αποτελέσματα.                                                                                                                               ΒΑΣΙΛΙΗ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗ 

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 13
(@evigeorgiadou)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Το 395 μ.Χ ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' χώρισε την απέραντη  αυτοκρατορία στους δυο τους  γιους διοτι μετά από λίγο θα ερχόταν ο θάνατος του.

Αυτοκράτος Ιουστινιανός:Κατασκέυασε ότι καταστράφηκε, ξανα έκτισε την Αγ.Σοφία με τους ονομαστούς Έλληνες αρχιτέκτονες,Ανθέμιος κι Ισίδωρος,δηλαδη με μια φράση:Ανανέωσε το απέραντο βυζαντινό κράτος.

Κατά τη γνώμη μου,ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός πιστέυω ότι , είναι πιο εργατικός,κι πιο δίκαιος.

Αγαπητοί αναγνωστές ελπίζω να σας άρεσε. 

ΚΕΛΛΥ ΒΙΛΛΑΝΟΥΤΣΗ💘

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 11
(@katerinakarydikasioti)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Ο Θεοδόσιος Α΄χώρισε το 395 μχ την αυτοκρατορία σε Ανατολική και Δυτική, γιατί έτσι πίστευε ότι θα αντιμετώπιζε καλύτερα τα προβλήματά της. Έκανε όμως λάθος διότι με το να μην είναι ενωμένη η Αυτοκρατορία δεν ήταν πλέον ισχυρή. Έχασε το δυτικό της τμήμα και τον έλεγχο της δυτικής Μεσογείου. Ο Ιουστινιανός , εκατόν πενήντα χρόνια αργότερα επανένωσε την αυτοκρατορία κάνοντάς την και πάλι ισχυρή με τον έλεγχο όλης της Μεσογείου που ονομάστηκε Βυζαντινή λίμνη. Η επανένωση όμως αυτή είχε κόστος σε ανθρώπινες ζωές, κρατικά έξοδα και πολεμικό εξοπλισμό.

Σάββας Κασιώτης

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 9
(@maria-oikonomaki)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

   Ο Θεοδόσιος λίγο πριν τον θάνατό του το 395 μ.Χ. χώρισε την Αυτοκρατορία στους 2 γιους του γιατί έτσι πίστευε ότι θα κυβερνιόταν καλύτερα. Στο ανατολικό τμήμα ο κίνδυνος αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και οι κάτοικοι ένιωθαν ασφάλεια. Στο δυτικό κράτος όμως οι Γότθοι , οι Ούννοι και οι Βάνδαλοι απειλούσαν συνεχώς τα σύνορα της αυτοκρατορίας                                        

   Ο Ιουστινιανός μετά από πολυετείς πολέμους κατάφερε να διαλύσει τα κράτη των Γότθων και των Βανδάλων , ενώ υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με τους Πέρσες . Έτσι η αυτοκρατορία έφτασε στα παλιά της σύνορα.

   Και στις δύο περιπτώσεις παρατηρούμε ότι το δυτικό μέρος της αυτοκρατορίας αντιμετώπιζε συνεχώς προβλήματα εξαιτίας των εχθρών του , όπως παραβιάσεις και λεηλασίες . Γενικά ήταν δύσκολο μία τόσο μεγάλη αυτοκρατορία να κυβερνηθεί χωρίς προβλήματα .

Μιχάλης Φουντουλάκης

Απάντηση
User Avatar
Δημοσιεύσεις: 12
(@ioannis_stylianos)
Active Member
Εγγραφή: πριν από 2 έτη

Ο Θεοδόσιος ο Α' λίγο πριν τον θάνατο του (395μ.χ.) χώρισε την αυτοκρατορία σε ανατολική και δυτική, γιατί πίστευε πως θα ήταν ευκολότερη η διοίκηση. Οι δύο γιοί του ανέλαβαν την αυτοκρατορία. Ο Αρκάδιος το ανατολικό και ο Ονώριος το δυτικό. Το ανατολικό κράτος δεν δεχόταν απειλές. Το δυτικό όμως δεχόταν συνεχώς από Γότθους, Ούννους, Βανδάλους και Οστρογότθους. Το 476μ.χ. το δυτικό κράτος διαλύθηκε οριστικά. Ο Ιουστινιανός εκατόν πενήντα χρόνια αργότερα επανένωσε την αυτοκρατορία. Τότε όμως με την Στάση του Νίκα, τις διαφωνίες του λάου και τις λεηλασίες ναών ο Ιουστινιανός δυσκολεύτηκε να διοικήσει την αυτοκρατορία. Μετά τους μακροχρόνιους πολέμους (20 χρόνων) ο Ιουστινιανός επανέφερε την αυτοκρατορία στα παλιά σύνορα της Ρωμαϊκής. Βέβαια δεν έπαψαν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, καθώς συνέχιζαν να πληρώνουν τους φόρους του στρατού. Το βυζαντινό κράτος έπεσε οικονομικά ,καθώς οι Πέρσες ζητούσαν συνεχώς περισσότερα χρήματα για συνθήκες ειρήνης. Κατά την γνώμη μου ο Θεοδόσιος έκανε καλύτερη επιλογή, γιατί οι δυο γιοί του μπορούσαν να διοικήσουν τις δύο περιφέρειες που χώρισε ο πατέρας τους ,άσχετα με τις επιθέσεις των γειτονικών λαών. 

 

 

Απάντηση
Σελίδα 1 / 3
Μοιράσου: